September 26, 2023

Bitcoin Prijs gaat door, Gezonde ondersteuning krijgen

Bitcoin Prijs gaat door, Gezonde ondersteuning krijgen

Terwijl de Bitcoin-prijs en de cryptocentrische markt blijven stijgen, zien we misschien een breuk in de correlatie met zowel goud als de Amerikaanse dollar.

Goud breekt af nu Bitcoin zich misschien gaat vestigen om de volgende veilige haven te worden, volgens Raoul Pal, cryptocurrency bull en Real Vision CEO.

In een tweet eerder deze week suggereerde Pal dat het goud afbrokkelt tegen Bitcoin. Hij suggereert dat de correlatie tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar en Bitcoin ten opzichte van aandelen ook zal afbreken, ondanks de historische omgekeerde relatie tussen de cryptocurrency en de dollar.

In de afgelopen maand is de Bitcoin met maar liefst 30,36% gestegen van $10.136 USD naar meer dan $13.000 USD. Goud daarentegen Bitcoin Up is slechts met 2,25% gestegen, van iets meer dan $1.860 USD naar iets meer dan $1.900 USD.

Terwijl Bitcoin historisch gezien is gestegen wanneer de dollar is gedaald, heeft de cryptocrisis een gezonde groei gehandhaafd, ondanks dat de aandelenmarkt de afgelopen twee weken een gestaag herstel heeft gezien.

Waarom is de Bitcoin-prijs zo snel gestegen?

Er zijn verschillende belangrijke factoren die kunnen wijzen op de opleving van de Bitcoin in de afgelopen maand. Een enorme stimulans voor de stieren was de aankondiging van PayPal dat het cryptocurrency ondersteuning bood. Vlak nadat het nieuws bekend werd, steeg de Bitcoin-prijs met meer dan 10% en raakte voor het eerst in meer dan vier maanden tijd $13.000 dollar.

Opvallend is ook de bullish activiteit van institutionele beleggingsmaatschappijen. In de loop van slechts een week voegde Grayscale meer dan $1 miljard aan cryptocurrency toe aan het beheerd vermogen. Nu Grayscale, Jack Dorsey’s Square, MicroStrategy en Stone Ridge allemaal een belangrijke rol spelen in de beheersing van Bitcoin, is de vraag naar cryptocurrency van instellingen gunstig voor de prijsstijging. Als instellingen hun fondsen blijven aanvullen, zien we misschien ook een gestage stijging van de individuele investeringen als gebruikers willen profiteren van de Bitcoin-transacties voordat deze mogelijk tot recordhoogte stijgen.

Aangezien de prijs van Bitcoin nog steeds een gezonde groei laat zien, de weerstandsbarrières doorbreekt en nieuwe steunniveaus krijgt, blijft ook het optimisme rond het penningmeesterschap voortduren. Het positieve sentiment heeft in belangrijke mate bijgedragen Bitcoin Up aan eerdere rally’s, dus de kans bestaat dat het zal blijven groeien als gevolg van de perceptie van een sterke markt.