Gråskala fortsätter med sin Bitcoin-ackumulering

Bitcoin fortsätter att vara en digital tillgång med stor efterfrågan på marknaden och detaljhandeln och institutioner är i ett lopp för att få tag på så många BTC: er som möjligt. Från den institutionella sidan har Grayscale fyllt sin Bitcoin Loophole väska med mer och mer BTC som många andra. Enligt en senaste uppdatering har Grayscale lagt till 12 319 BTC i sin Grayscale Bitcoin Trust [GBTC] under en enda dag. Denna summa var enligt uppgift mer än det kumulativa köpet under den senaste veckan.

Kevin Rooke twittrade :

”Dåliga nyheter för Bitcoin björnar.

Grayscales Bitcoin Trust lade just till 12 319 BTC till $ GBTC på en enda dag.

Det är mer än de 11 512 BTC de lade till under hela förra veckan, när Bitcoin bröt sin ATH. ”

Grayscale har tävlat aktivt med andra institutioner och detta var synligt i sina Bitcoin-innehav för 2020, som bevittnade en kraftig ökning med mer än 66% per datum. Data tyder på att Gryascales Bitcoin-innehav har nått 588,97 000 BTC vilket var cirka 12,78 miljarder dollar i förvaltat kapital.

Detta tillägg kommer på hälarna av Microstrategy som köper 30k BTC för 650 miljoner dollar. Enligt Bitcoin Treasuries har business intelligence-företaget nu 70.470 BTC till ett värde av över $ 1,596 miljarder dollar i sin kassakonto. Enligt vd Micheal Saylor spenderade MicroStrategy hittills 1,125 miljarder dollar på bitcoin till ett genomsnittspris på 15 964 dollar per BTC.

Intressant nog tillkännagav SkyBridge Capital lanseringen av en Bitcoin-fond för att „demokratisera“ investeringar i kryptoutrymmet. Det har startat fonden med 25 miljoner dollar och med en minsta prenumeration på 50 000 dollar.

Det institutionella köpet är ett hausseartat tecken, de ökade utflödena från börserna har också lagt till denna hausseartade fart. Det ökade utflödet förväntas hamna i kylförvaring och detta har fått många analytiker på marknaden att förutsäga att toppen ännu inte ska ses. Krakens chef för affärsutveckling, Dan Held, jämförde data med Bitcoins tidigare halvering och förutspådde att toppen kommer att ses i september 2021.

Held twittrade:

Priset på Bitcoin efter halvings.

Bitcoin är på rätt väg att nå sin topp runt september 2021!

– Dan Held (@danheld) 22 december 2020

När investeringen och intresset för Bitcoin ökar är kryptovalutan långt ifrån förlorad ånga. Det institutionella köpet har också fått detaljhandlare att förvärva så många BTC som möjligt.